Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionsbluffen

Vi blir äldre och friskare eftersom medellivslängden ökar, påstås det.

Annons

Vi bör enligt Reinfeldt jobba tills vi är 75 år. I pensionsutredningen såg man att födda på 20-talet är friskare är dem som föddes på 10-talet. Men vad är det som säger att vi som är födda senare ska bli lika gamla?

20-talisterna är uppväxta med närproducerad mat, utan kemikalier. Motion fick man genom arbete och transport till fots eller med cykel till allt. Kvinnorna var för det mesta hemmafruar efter barnafödande.

Nu stressas det med barn till dagis för att själv åka och jobba och att sedan slänga i sig snabbmat. I Sverige ökar ju övervikt, många tarmsjukdomar, prostata och bröstcancer, diabetes, och demens...

Och ska man som Reinfeldt sa jobba till 75 år innan pension så är det nog många som ramlar av pinn innan de blir 80 år.

I en undersökning såg man också att många mådde bättre efter pensioneringen, eftersom man hade bättre stimulans av att göra vad man ville och därmed var friskare.

Att jobba till 75 år måste man nog tyvärr göra av en annan anledning, nämligen det dåliga pensionssystemet vi har i Sverige.

För enligt Joel Dahlberg som skrivit boken Pensionsbluffen måste vi jobba i 45–50 år för att tjäna ihop till maxpension i det nya systemet. I det gamla ATP-systemet behövde vi jobba 15–30 år för att uppnå maxpension.

Politiker däremot, har andra regler, behöver bara jobba i 30 år för att uppnå max!

Det är väl därför som inget görs till förändring.

Fattigpensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons