Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna ska klämmas åt igen!

Nu får det väl vara nog med att klämma åt våra pensionärer i Söderhamns kommun. I tidningen kunde vi läsa, att det blir kärvt för äldrevården i kommunen

Annons

.I dag skrivs det om det omedelbara borttagande av hemsändningsbidragen, efter att länsstyrelsen beslutat att avbryta bidraget till kommunen. Beklagligt att det blev så, säger kommunalrådet. I och med länsstyrelsens beslut fick kommunen kalla fötter, och beslutade att omedelbart upphöra med bidragen till butikerna som distribuerat mat till de pensionärer som inte kan besöka sin butik, bland annat på grund av att de kanske är rullstolsbundna i hemmet, eller har dålig syn eller inte törs gå ut. Butikerna som har bedrivit dessa tjänster kommer nu kanske bli tvingade att minska personalstyrkan, en butik har till och med inköpt en kylbil för transporterna. Boven i dramat är att de levererat mat till boende inom gränsen på två kilometer.

Vad skulle den butik ha gjort som fått förfrågan från en sådan boende sagt? Tyvärr får jag inte leverera till dig, du bor för nära. Vad blir nästa begränsning för pensionärerna? Hela tiden är det pensionärerna som ska vara oroliga för hur deras återstående liv i kommunen ska bli. I några andra kommuner i Sverige har kommunledningar aktat sig för nya kostsamma projekt, just på grund av de ökande behoven av äldrevård i framtiden. Hur blir det i Söderhamns kommun?

Roland Laurin, SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons