Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer resurs eller börda?

Statsministern har fått mycket kritik efter sitt uttalande om framtida pensionsålder.

Annons

Det mesta har varit både osakligt och osmakligt, men visst finns det anledning att fundera kring den föreslagna förändringen.

Som pensionär kan man fylla livet med innehåll och mening utan att känna sig tvingad att prestera mer än vad man har ork till, så visst är det ett utmärkt system för den som behöver trappa ner. Men nog finns det skäl att tänka om när det gäller åldersgränsen! Det måste finnas realism också i detta. Inte kan vi väl förvänta oss att våra barn och barnbarn ska orka med att genom sitt arbete försörja oss gamlingar i 25–30 år, samtidigt som de ska klara sin egen försörjning!?

Varför ska inte de som orkar och känner det meningsfullt att arbeta kunna göra det även efter 67 års ålder och på så vis bidra till sitt eget uppehälle? Kanske kan det vara idé att minska arbetstiden en del för dem som önskar trappa ner, men helt värdelös ska man väl inte behöva känna sig på arbetsmarknaden.

Det är lätt att kritisera makthavarna, när man själv slipper att svara för rikets finanser och kämpa för att få budgeten att gå ihop. Kan man dessutom gömma sig bakom opersonliga signaturer behöver man ju inte heller stå till svars för sina orealistiska åsikter. Även om jag inte är moderat eller aktiv politiker känner jag ändå en viss beundran för både Reinfeldt och de övriga i regeringen, som orkar jobba så hårt för vårt lands bästa, trots att de får så mycket ovett av dem som menar sig vara och veta bättre.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons