Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pengarna strömmar in..."

Det är bra att HelaHälsinglands Sportchef Tomas Froms har sansat sig från sin "arenatripp", och börjat förstå lite mer om hur ekonomin i arenorna ser ut.

Annons

Den 8 maj skriver han i sin krönika "I en tid då skola och omsorg blöder kan det vara en tuff uppgift att få med sig kommunen". Och fortsätter: "I dag finns det tolv bandyhallar och ungefär lika många ekonomiska lösningar" men sedan blir det ganska fel: "I Lidköping tickar pengarna in..." Om han tagit sig tid att ringa en mycket trevlig verksamhetschef i Lidköping så hade han säkert formulerat sig annorlunda, eller kanske inte, har han slutat som pressansvarig för Bollnäs Arena AB än?

I alla fall när jag ringde till Lidköpings Arenas verksamhetschef så delgav han mig mycket intressant information, som klargör vad som menas med att "pengarna strömmar in". Arenan ägs helt av Lidköpings kommun och hyrs ut till bland annat fem bandyföreningar: Villa/Lidköping BK, Lidköping AIK, Gillstad/Svarthall, Kållands BK, BK Wiking.

Arenan kostade 200 000 000 kronor varav Sparbanken sponsrade bygget med 70 000 000 kronor. Driftskostnaderna uppgår till 17 000 000 kronor per år, varav kapitalkostnaderna är 10 000 000 kronor per år och avskrivningstiden är 33 år. Under de tre första åren sponsrar Sparbankens stiftelse driftskostnaderna med 2 000 000 kronor per år och i år är sista året. Intäkterna i arenan uppgår till, håll i er nu 3 000 000 kronor per år, och de kommer bland annat från de klubbar som hyr arenan för 20 procent av den verkliga hyreskostnaden. Alltså Tomas Froms du har helt rätt, men det borde stå Skattepengarna formligen "strömmar" in i Lidköpings Arena, som på alla andra orter där det byggts en arena/bandyhall.

Kent Westin BGIF-medlem (icke godkänd)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons