Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Papperen på bordet, tack

Svar till Olov Nilsson Sträng
(7/11)
.

Jag håller med dig fullt ut i att debatten om en bandyhall håller en låg nivå, och att en sakligare debatt skulle gynna Bollnäs kommun.

Annons

Men det är inte bara på insändar- och ledarsida som debatten håller en låg nivå, utan också i fullmäktige! Det finns inget medlemsbeslut i BGIF, inte ens från din tid som du var ordförande, att BGIF ska driva frågan om en arena på SJ-området. Du var kommunalråd när detaljplaneförslaget om SJ-området togs i fullmäktige sedan en motion antagits om att området kan med fördel innehålla en multifunktionell arena. Det finns nog fler än Lars B Andersson som funderar i samma banor.

Tack vare fullmäktiges ordförande så kommer inte oppositionens "lobbande" för att BAAB ska få 12 500 000–15 000 000 kronor årligen i 25 år framåt att förhalas mer. Detta är vad hela frågan handlar om – ska BAAB få disponera en stor del (20 procent) av kommunens årliga investeringsutrymme, eller ska ni, våra valda ombud, disponera rätten om hur dessa pengar ska användas? När fullmäktige nu väljer det senare så kommer utvecklingen av SJ-området att beslutas av fullmäktige och "läggas ut på anbud" och då kan våra lokala företagare vinna anbuden om utvecklingen av SJ-området.

De enda pengar som finns i den här frågan är våra skattepengar, BAAB har inget investeringskapital. Det vore klokt av dig Olle, om det nu finns "privata intressenter som är bereda att satsa 100-tals miljoner på en stadsdelsutveckling på SJ-området", att kräva papperen på bordet om vilka dessa är.

Bollnäs kommuns skattebetalare har många stor hål att fylla igen efter förra majoritetens alla "dikeskörningar" när det mesta gjordes "fort och fel". Nu vill du fortsätta på den vägen trots att Hammar-Locum sågade BAAB:s förslag med orden: "Detta förslag går ej att utreda i dagsläget". Och intet nytt har presenterats för fullmäktige sedan dess! Men eftersom du redan föreslagit att en bandyhall på Sävstaås är en bra idé varför "jobbar" du inte vidare på den?

Kent Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons