Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pall vet vad han talar om

I ledaren (
14/3
) skriver Lars Kriss, LNB, om Martin Pall som har föreläst i riksdagen. Pall omnämns som akademiker men det är allt. Jag vill gärna presentera honom lite närmare, skriver Ing-Marie Granath:

Annons

Professor Emeritus Martin Pall har en bred akademisk bakgrund inom biokemi, genetik, molekylärbiologi, cellbiologi och medicinska ämnen. Dessutom har han en kandidatexamen i fysik. Han har tidigare forskat inom området miljörelaterade sjukdomar och publicerat en mängd vetenskapiga forskningsrapporter. För sitt arbete inom miljömedicin och om effekterna av kemisk exponering på människors hälsa har han fått sju internationella utmärkelser. Med ett cv av hans kaliber tror jag inte att han behöver springa ärenden åt några mindre, högljudda intresseorganisationer i Sverige. Han vet vad han talar om!

Miljöpartiet kan sträcka på sig för att Jan Lindholm, som inbjöd Pall, är deras representant i riksdagen. Han har civilkurage och att han vågar gå mot strömmen för att medvetandegöra allmänheten om hälsoriskerna med strålning tyder på att han sitter för oss väljares skull och inte för att själv tjäna på det. Han har framförhållning och tänker på framtiden för oss, för våra barn och barnbarn. För det hånas han av människor (och de journalister) som inte ens bryr sig om att kolla upp eller lyssna på fakta. Martin Pall finns på Youtube om någon läsare vill höra hans föreläsning som hölls i Norge i fjol.

Kriss har rätt i att vi lever i en tid där faktaresistens och desinformation är ett växande problem. Därför är mitt råd att han själv också tar avstånd från det genom att inte skriva som han gjorde den 14 mars!

Ing-Marie Granath

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons