Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovilja har drivit förhandlingarna till varsel

Kim Söderström, ordförande Byggnads Gävle-Dala, i en avslutande replik till Anders Hansson, Sveriges Byggindustrier:

Annons

Anders Hansson från Sveriges Byggindustrier (BI) påstår ( 4/4 ) att jag far med osanning och har påtat ihop en lista med ett antal förvrängda påståenden och ännu mer osanning. Men jag ska inte trötta ut läsarna med en massa tjafs oss emellan och vem som gjorde vad. Det viktiga i sammanhanget är sakfrågorna och hur vi vill utveckla våra kollektivavtal och möta byggbranschens utmaningar.

Byggnads gick in i den här avtalsrörelsen med tydliga mål att förbättra villkoren på våra byggarbetsplatser. Våra krav handlar om ordning och reda och att fortsätta utveckla huvudentreprenörsansvaret. Vi vill ha in fler kvinnor i branschen och möjliggöra för nyanlända att få ett jobb till schyssta villkor. Vi vill trygga återväxten och säkerställa att elever som går ut byggprogrammen också får den lärlingsanställning de behöver för att bli färdiga byggnadsarbetare.

Sveriges Byggindustrier gick in i den här avtalsrörelsen med ett enda mål, att krossa våra lönesystem, få bort all reell möjlighet till ackordslöner och i stället införa ett tvång på månadslön. Förhandlingarna har gått trögt och BI har vid flertalet tillfällen agerat märkligt vilket kan förklara en hel del av punkterna på Anders Hanssons lista. Sveriges Byggindustrier har villkorat alla våra förlag för en modern byggbransch. Oviljan att diskutera något annat än lönesystemen har drivit förhandlingarna till ett varsel. Det är oansvarigt, Anders Hansson.

Kim Söderström

ordförande Byggnads Gävle-Dala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons