Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osmakliga påhopp på oss som vill äta kött och dricka mjölk

/

Låt var och en själv välja vad man äter och orsaken till detta, skriver signaturen Husmanskost.

Annons

Jag borde väl förbjudas! Jag både dricker mjölk och äter kött och helst då älgkött. Fisk är också gott liksom skogens bär och det jag på egen hand lyckas odla fram i familjens trädgård. Jag skäms inte för att på en fiskrestaurang beställa in en köttbit.

När jag handlar mat till familjen väljer jag svenska produkter med tillverkning i Sverige av svenska råvaror. Jag slutade köpa bacon när jag upptäckte att svenskt kött fraktas till Polen för att där bli bacon och sedan skeppas tillbaka igen. Jag försöker gynna svensk livsmedelsproduktion och kan avstå en vara om den inte har svenskt ursprung.

Jag gör medvetna val. Jag tycker om kor, både för deras charm och doft, men ser det inte som konstigt att dricka deras mjölk och äta köttet. Den stämning som varje år inför älgjaktsstarten når sin kulmen, där den ena veganen/vegetarianen efter den andra gör påhopp efter påhopp på oss avvikare anser jag vara osmaklig. Peter Kalmström säger (15/9) att human slakt inte existerar. Det bör vi vara tacksamma för.

Ordet humans betydelse har nämligen inget med djur att göra utan handlar om hur vi etiskt och moraliskt behandlar andra människor. Som kött och fiskätare, jägarhustru och djurvän skulle det aldrig falla mig in att lägga mig i vad andra stoppar i sin mun för att bli mätt. Låt var och en själv välja vad man äter och orsaken till detta. Vill du äta insekter, grönsaker, bär eller nötter – gör det! Jag tänker inte lägga mig i dina matvanor och jag vill inte att någon lägger sig i mina.

Husmanskost

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons