Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna jobb åt unga – sluta jaga sjuka

Moderata samlingspartiet, den sjuke och svages bäste vän. Naturligtvis är det så.

Annons

Beträffande svaret från Margareta B Kjellins svar på min insändare så ber jag ber hundra gånger om tusen... Jag borde naturligtvis insett att Moderata samlingspartiet är den sjukes och svages bäste vän.

Naturligtvis bör alla som är sjuka eller sitter i rullstol eller har något annat funktionshinder göra rätt för sig. Jag känner mig nu mycket tryggare. Det gör säkert alla de som på grund av sjukdom eller funktionshinder inte kan arbeta också. Även de borde känna sig tryggare med att veta att Moderata samlingspartiet står på deras sida nu för tiden.

Men… Det handlar mindre om att inte våga än om att orka med att ta ett arbete. Betraktar Moderata samlingspartiet sjuka som fegisar som inte vågar ta ett arbete? Eller är det försäkringskassans förtroendeläkare som gör det? Alla vet att förtroendeläkarna enbart granskar den behandlande läkarens intyg för att finna anledningar till avslag. Läkare jag träffat berättar att hantverket att skriva ett intyg nu upphöjts till konst. Det får inte finns minsta lilla formulering som kan tydas till patientens nackdel. Då blir det avslag. Förtroendeläkarna träffar aldrig patienten. Uppdraget för förtroendeläkaren är enbart detta. Uppfyller han inte kraven är han inte förtroendeläkare längre. Det borde Margareta B Kjellin veta som före detta vårdlärare.

Dagsläget är att arbetslösheten är hög beträffande de unga som lämnat skolan. De är i klar majoritet inte sjukskrivna eller funktionshindrade. Ungdomar som lämnat gymnasieskolan kostar samhället varken sjukpenning, a-kassa eller pension. De lever i stort sett bara på sina föräldrar och ger inga besparingar för samhället på det viset. Tänk om man omdisponerade alla resurser som jagar sjukskrivna till att skapa arbete åt dessa unga. Tycker inte Moderaterna att deras individuella förmåga ska tas till vara? Jag anser att politiker ska sluta jaga sjukskrivna och andra som av hälsoskäl inte kan arbeta och i stället jaga upp arbeten åt unga friska människor som har många år framför sig som skattebetalare. Görs inget åt detta kommer vi i Sverige inom ett par generationer att åter ha ett trasproletariat som på den gamla högerns tid.

Detta är mitt sista inlägg i denna skriftväxling.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons