Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordblindhet i styrelsen?

Vintern är förbi och svenska folket har återigen betalat svidande el- olja räkningar. För att spara el uppmanar minister Maud Olofsson hushållen att isolera fönster, tak och väggar men hur när pengar går till mat och boende?

Annons

Priset på el har ökat med över 80 procent under de senaste 15 åren och har nått sådana proportioner att industrin har produktionssvårigheter och småföretagarna har svårigheter att konkurrera på grund av höga energikostnader.

En anledning till höga el-priset beror bland annat på kärnkraften och nu efter den fruktansvärda tsunamikatastrofen i Japan den 11 mars vill man helt avveckla kärnkraften.

Priset på olja sjönk direkt efter katastrofen för man befarade minskad efterfrågan i Japan. Med kriget i Libyen och oroligheterna i arabvärlden steg priset till oanade höjder och man frågar sig hur oroligheterna i arabvärlden kan påverka priset på Nordsjöoljan.

Alla har vi upprörts över Vattenfalls sparkade tyska direktörer som delar på 90 miljoner i form av fallskärmar, en av dem fick 21 miljoner för fem månaders arbete. ”Die dumme Schweden”. Ett tyskt utryck.

Vattenfalls tyska direktörers fallskärmsavtal har legat på två ministrars bord och hos regeringens styrelse representanter i Vattenfall men ingen har reagerat.

Beror detta må tro på ny typ av ordblindhet?

Man aviserar nya elprishöjningar som vi inte kan göra något åt, samtidigt som Vattenfall delar ut hundratals miljoner kronor av medborgarnas pengar till direktörer och deras närstående.

Till radioprogrammet ring P1 ringde radiolyssnare och föreslog att Vattenfalls kunder skulle vägra betala elräkningarna för att få bort dylika skandaler.

Stig Lindström

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons