Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödig väntan i vårdkö

Min fru Ann-Christin glömmer aldrig smärtan då hon i fem månader, helt i onödan, fick stå i kö för en operation av en trasig handled.

Annons

Därför blir jag först glad och sedan ilsken när Sifo ringer och vill ställa en rad frågor om vad jag tycker om vården i Gävleborg.

För märkligt nog ska allt klumpas samman; sjukhus, hälsocentraler och privata alternativ.

Korkat! För jag kan omöjligt sätta ett gemensamt betyg när kön till operationer på sjukhuset i Gävle var en katastrof, samtidigt som privata hälsocentralen Aleris (före detta Mitt Hjärta) i Alfta fungerat perfekt liksom sjukhusen i Bollnäs och Sandviken?

Läkaren i Alfta skrev att handleden hade hög prioritet, ortopeden i Bollnäs fyllde på med att det var bråttom. Men från operationskön i Gävle hördes inget.

Sjukskrivningen rullade på, smärtan ökade och i desperation började vi flera gånger i veckan ringa kön i Gävle.

Tjat kanske hjälper för nu ska handleden opereras i Sandviken. Då går allt plötsligt snabb och smidigt.

Det som gör oss riktigt bedrövade är när sjuksköterskan som möter säger: "Så ont! Men varför kom ni inte tidigare? Här i Sandviken har vi haft operationstider lediga senaste halvåret".

I onödan stod min fru i en operationskö i fem månader. Varför slussade inte Gävle sjukhus henne vidare? Och hur många till har lidit?

En korkad enkät som ger utslätade svar ska snart utvärderas av beställaren Gävleborgs landsting.

De kommer aldrig veta – eller ville inte veta – att jag ger tre toppbetyg och en verklig bottennotering för vården i Gävleborg.

Dag Eriksson, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons