Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omvänd rasism X-trafik?

Varför drar X-trafik in bussturer till Ljusne nu när de asylsökande flyttat? Det flyttar ju in andra boende och området är snart fullt, skriver Susanne Erikzén och får svar direkt av trafikutvecklare Rickard Sjöqvist.

Annons

 

Jag bor på Ljusne söder som är ett fantastiskt område. Här var innan ett asylboende och då bodde många människor här, så många så X-trafik tyckte att 11 turer om dagen var för lite. De kom då på idén att förlänga alla turer, dvs alla som brukar vända i Ljusne centrum, till Söder, så att alla boende där kunde ta sig överallt med 25 turer om dagen.

Nu har alla asylsökande flyttat och här har flyttat in andra boende, området är snart fullt. Problemet är nu att X-trafik drar in de 14 turer som man förlängde till fördel för  de asylsökande. Motiveringen lyder att denna förlängning endast skulle gälla i ett år, medan de asylsökande bodde här.

Missförstå mig inte, självklart ska asylsökanden ha buss att tillgå, men vi då? Varför ska inte vi ha tillgång till samma service? Detta är anledningen till att SD idag går bättre och bättre, detta är omvänd rasism!

Här är runt 70 hushåll idag, lågt räknat 140 personer. X-trafik tycker att alla vi ska gå över dammen i Ljusne i snö och halka för att använda bussen som går från centrum, cirka 20 minuters promenad! Med buss tar detta cirka tre min.Räknas vi inte till Ljusne? Eller är vi offer för x-trafiks rasism?

Arg resenär som önskar ett svar!

Susanne Erikzén

 

Svar direkt: Den minskade trafikeringen av Ljusne söder handlar inte om rasism av något slag.När asylboendet lades ner fick vi veta att det endast bodde ett fåtal människor på området, och utifrån det fattade vi beslutet att de turer på linje 64 som inte kör till Vallvik, istället skulle vända inne i Ljusne centrum.Efter att vi fått reda på att det återigen börjat flytta in människor på Ljusne söder så har vi tagit beslutet att förlänga två turer dit varje dag. Sammanlagt med Vallviksturerna finns det nu 13 tillfällen att ta sig till och från Ljusne söder en vanlig vardag vilket går i linje med de utbudsanalyser som vi arbetar efter. Vi har en kontinuerlig översyn av trafiken och hur stora behov det finns inom olika områden.

Rickard Sjöqvist, trafikutvecklare X-trafik 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons