Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtanke i stället för girighet

Samhället, som jag önskar att det borde vara. Inga vinstintressen i välfärden.

Annons

Vi betalar skatt för att gemensamt bekosta vår välfärd, så som skola, vård och andra samhällstjänster och inte för att riskkapitalbolag ska kunna göra affär på våra gemensamt insamlade skattepengar. Gustav Möller myntade en gång uttrycket "Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket".

Vi måste hjälpa dem med sämre förutsättningar. Ingen blir friskare av att få ekonomiska problem på grund av sjukdom. Ge dem som är sjuka och inte kan arbeta en vettig ersättning. Det mässas att alla ska jobba efter sin förmåga, men då måste arbetsförmågan också utredas på rätt sätt och inte som i dag då en så kallad försäkringskasseläkare struntar i riktiga läkarutlåtanden. Ingen har bett om att få bli sjuk eller handikappad. Vård i alla dess former bör prioriteras i statsbudgeten.

Det bör föras en human flykting och asylpolitik där varje asylsökande har rätt till en individuell prövning under värdiga omständigheter. De som flyr sitt land gör det av en anledning som till exempel krig och svält.

Alla som arbetar ska ha ett bra avtal med en vettig lön som går att leva på, inga fas 3-jobb, och i stället för att kräva att våra pensionärer ska jobba längre så bör ungdomarna släppas in på arbetsmarknaden i stället.

Det måste ges bra förutsättningar för småföretag att växa. Alla stora företag har en gång varit små. Viktigt är också att se till så de större företagen stannar kvar i Sverige, inga företag = inga arbetstillfällen. Landsbygden bör också utvecklas. Allting behöver inte flyttas till storstäderna.

Kom ihåg att politikernas löner betalas av skattepengar vilket gör folket till deras arbetsgivare. Då är det också rimligt att kräva av politikerna att lyssna på folkets vilja. Vill de inte det så går det att rösta bort dem. Jag önskar att omtanke och medmänsklighet i stället för girighet ska få råda. Tack till er som har orkat läsa igenom detta. Jag avslutar med ett citat av Louis Blanc: "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov."

Ove Zäll

V. Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons