Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika regler hos Faxeholmen?

Tidigare ville vår familj flytta till en annan lägenhet med samma yta och fick då veta att det var en månads uppsägning då man flyttar mellan lika stora lägenheter och vi hade då inte råd med dubbel hyra, vi kunde med andra ord inte flytta.

Annons

Nu mindre än ett år senare har vi hittat en lägenhet som det är över två månader kvar tills inflyttningsdatum så vi kikade på den och tackade ja.

Jag fick en otrevlig chock då spelreglerna precis ändrats, nu säger damen på Faxeholmen, det blir dubbel hyra eftersom det är tre månaders uppsägning. Det är konstigt hur reglerna hela tiden ändras så att det inte blir ekonomiskt hållbart att kunna flytta för någon som inte är ekonomiskt oberoende.

Till saken hör att vi bor i ett område där det är väldigt otryggt att bo och många har flyttat härifrån. Men ska verkligen bolaget kunna ändra reglerna hur som helst för att tvinga oss boende att bo kvar under otrygga förhållanden bara för att de är så pass stora och därigenom har så pass stor makt? Med deras senast sagda "regel" har man i princip inget val. Man måste våga riskera att bli bostadslös om man vill flytta ifrån ett otryggt område.

Mira

Faxeholmen svarar: Gällande riktlinjer för flytt inom Faxeholmen AB har inte ändrats under de senaste åren. Har du bott kortare tid än fem år i din nuvarande bostad är uppsägningstiden tre kalendermånader när du byter från större till mindre eller om du byter till samma storlek. Byter du från mindre till större eller bott fem år eller längre i din nuvarande bostad är uppsägningstiden en månad. För att undvika dubbel månadshyra måste uppsägningstiden samstämma med den lägenhet du ska flytta till. Har du frågor kring ditt boende är du alltid välkommen att kontakta oss!

Faxeholmen AB genom Anette Nord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons