Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika behov av behandling

A. Lindgrens inlägg (16/11) är ett utomordentligt exempel på en osaklig och ideologiskt grundad argumentation som tyvärr fortfarande lever vidare i den drogpolitiska debatten, som ett eko av gångna tiders polariserade strider.

Annons

Jag tror inte att man utan vidare kan överföra erfarenheter av alkoholistbehandling till behandling av opiatberoende. De farmakologiska egenskaperna hos opiater gör det mycket svårt att bli drogfri, även om det skulle vara önskvärt.

Infektionsprofessorn och S-politikern Sven Britton sade i riksdagens interpellationsdebatt att drogfrihet måste ju vara målet (SVT-K 15/11). Är det så självklart egentligen? Om en människa har ett bra socialt liv, med god hälsa och fri från kriminalitet med läkemedelsbehandling, är då inte detta att föredra framför en drogfrihet som ofta slutar i katastrof?

Britton, M.B Kjellin och andra som sitter i maktens högborg, har att fatta beslut som gäller oss alla. Av dessa bör man kunna begära att de håller sig uppdaterade inom de områden de ska besluta om. Själv är jag en obetydlig person, och det jag tycker kan man alltid rycka på axlarna åt.

Bengt Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons