Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad intolerans?

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist ifrågasätter den så kallade EBO-lagen, som ger flyktingar rätt att bosätta sig där de vill i landet.

Annons

Det hon torde hänvisa till är bland annat Föreningen skattebetalarna som anger kostnaden för invandring till cirka 40 miljarder per år vilket skulle motsvara 2/3 av statens utgift för sjukvård och social omsorg eller hela utgiften för trygghet vid ålderdom Nej då litar jag mer på organisation Immigrantinstitutet som säger:

För varje insatt krona får vi minst två kronor tillbaka. Varje vuxen invandrare är värd 2,5 miljoner kronor, det motsvarar kostnaden för personens uppväxt.

2012 kom det 43 887 asylsökande som önskar bli en del av Sverige, om 50 procent vuxna så bidrar de i stället med 55 miljarder och då är ändå inte vinsten av 5 000 arbetstillfällen inom Migrationsverket inräknade!

Det Angeles borde oroa sig för är i stället att vissa kommuner blir mycket rikare än andra, för oräknat de 2,5 miljonerna, så ger staten bidrag som ska täcka alla kostnader som kommunen har i samband med flyktingmottagningen.

Vissa kommuner kan till och med redovisa vinst genom effektiv användning av resurserna, medan andra kommuner sparar pengar enbart av snålhet.

En ytterligare vinst för kommunerna är de cirka 5 000 invandrare i pensionsåldern som årligen emigrerar tillbaks till hemlandet i samband med pensioneringen vilket ger en besparing på ytterligare 100 000 kronor per person i utebliven service, som hemlandet till exempel Afghanistan tvingas betala i stället.

Vidare anger Immigrantinstitutet, om det finns arbetslösa invandrare, så ska det inte ses som en kostnad för invandringen, utan en kostnad som måste läggas på kontot för diskriminering av invandrare vid anställning.

Det känns bra att åtminstone ett politiskt parti i Sveriges riksdag genom sitt förslag till idépolitiskt program har vågat visa vägen som kommer att leda till ökad tolerans och välstånd för oss alla.

Liberalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons