Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabelt att inte skotta isbanorna på Ankarmon

Ankarmon används flitigt och av så många. Det är inte acceptabelt att isbanorna inte ska skottas på helgerna i vinter skriver Sven-Åke Thoresen i en insändare till Glysisvallen AB som ger svar direkt.

Annons
Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Det måste vara ett stort misstag och en total nonchalans som gör att ansvariga på Glysisvallen AB beslutat att isbanorna på Ankarmon inte skall skottas på helger i vinter.

Ankarmon utvecklas mer och mer till ett av kommunens bästa sportcentra vilket är viktigt för alla kommuninnevånare, inflyttare och besökare/turister. Mellan 50 till 100 spontanåkare åker skridsko på Movallen varje helg plus alla de som åker på eftermiddagar och kvällar. Rundbanan har varit spolad i 20 år där har friluftsfrämjandet aktiviteter. Skolorna använder anläggningen, Korpen med flera. Skidåkare använder spåren frekvent och omklädningsrummen används av en bred skara motionärer.

Iggesund är kommunens näst största ort efter Hudiksvall, barnfamiljer flyttar in i strid ström.

Nu får det vara slut med att behandla Iggesund som någon förort där det inte behöver tas någon hänsyn när det gäller kommunal service. Med omland så omfattar Iggesunds gamla kommundel faktiskt en bra bit över 5 000 personer av en kommun på 37 000 innevånare.

Dra tillbaka det tokiga beslutet! Vi som bor i Iggesund med omnejd accepterar inte längre ytterligare neddragningar på vår offentliga service.

Sven-Åke Thoresen, Iggesundsbo

Svar direkt: Den 1 januari 2018 flyttades verksamheten (omklädningsrum, två gräsplaner, en friidrottsanläggning samt en isrink) över till Glysisvallen AB. Verksamheten fanns tidigare underställd förvaltningen inom Tekniska. Givetvis kommer isrinken att vara öppen även i fortsättningen i mån av väder. Precis som innan. Vi kommer att se till att den sköts alla vardagar på dagtid. Kvällstid kommer isen vara bokningsbar, på samma sätt som innan.

Helgerna är också i fortsättningen bokningsbara. Vi kommer att göra vårt bästa för att isen ska hålla så hög kvalitet som möjligt, även på helgerna.

Det är alltså fullt möjligt att fortsätta åka på helger även i fortsättningen - i mån av väder. Välkomna dit i vinter!

Bo Nilsson, Ordförande Glysisvallen AB

Lars Stål, VD Glysisvallen AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons