Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytorp bas för gröna näringar

Huvudskälet till kommunens förvärvande av Nytorp var att vi ville säkra en bas för kommunens övriga satsning inom de gröna näringarna.

Annons

Grunden för detta står att finna i kommunens näringslivspolitiska handlingsprogram som antagits av fullmäktige och som även har sin bäring på det regionala handlingsprogrammet för länets utveckling där vi fick med de gröna näringarnas utvecklingspotential (inklusive fisketurism).

I dialogen med regionföreträdare har Bollnäs kommuns tidigare kommunledning fått gehör för att, med stor bäring på Nytorp; vara ett nav i utvecklingen av de gröna näringarna. I och med satsningen på en modern hästanläggning vid Nytorp fanns även hästnäringen med som en tänkbar stor aktör och komplement till utvecklingen av övriga gröna näringar i regionen.

Med Bollnäs strategiska läge mitt i länet och regionen har vi även haft gehör från våra grannkommuner för en sådan satsning och det skulle lägga grunden för vidare utveckling och ökat entreprenörskap inom näringar knutna till landsbygden.

Våra öppna landskap som är vårt signum och framgångsfaktor inom turistnäringen, löper stor risk att gå om intet om vi inte (i elfte timmen) ser till att ta tillvara den kompetens och utvecklingsvilja som fortfarande finns i och omkring Nytorp och dess utvecklingspotential.

Evy Degerman

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons