Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya höjningar

Nu vill den förträffliga regeringen höja högkostnadsskyddet, för att få in ännu mera pengar till vaddå – jo, sjukvården, men de ska väl ha pengarna till annat, till exempel ett nytt skatteavdrag.

Annons

Jag, som pensionär, ensamstående med alla utgifter, en pension som är grundad på de senaste årens inkomst, är väldigt tacksam för det högkostnadsskydd vi fortfarande har.

Som diabetiker är jag i riskzonen för att drabbas av andra sjukdomar, och då är jag djäkligt tacksam för det vi har. På grund av flera besök hos sjukvården hade jag gnetat ihop ett högkostnadskort, och det hade jag verkligen stor nytta av, under det senaste halvåret.

Det har varit besök hos sjuksköterskemottagningen, hälsocentralen några gånger, diabetessjuksköterska, ögonläkare, öronläkare, operation vid dagkirurgin med mera. Ni som känner till kostnaderna hos olika instanser, vet vad det skulle ha kostat mig under sommaren.

Och det är det här regeringen vill ändra på.

Hur tror de styrande att vi pensionärer, med våra bidrag varje månad – kallas visst pension – tycker eller känner för er?

De som styr och bestämmer är enbart kapitalister, och bryr sig inte ett dugg om hur vi på gräsrotsnivå har det. Bostadsbidragen till exempel, många skäms för att söka det, trots att deras pension ger utrymme för det.

Hoppas att protesterna mot föreslagen höjning börjar i landstinget, eller mjäkas det bara med där, på grund av det stora penningbehovet? Vi har också egna riksdagspolitiker, vad tycker de? De har ju också sitt på det torra, no problems.

Roland Laurin

SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons