Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu känner jag framtidstro för Svågadalen

I en tidigare insändare i HT har jag skrivit en önskan, om att vi inte ska släcka ned lyset i Svågadalen. För det ligger mig varmt om hjärtat att Svågadalen får leva, utvecklas och ett sådant arbete måste vi som bor här i bygden sträva efter att göra tillsammans.

Annons

Svågagården bör ha enhetliga mål för bygdens utveckling, inte som det länge har sett ut att Svågadalsnämnden och Folkets hus lägger ned sin energi på att kritisera varandras verksamheter. Därför blir jag glad när Sven-Erik Eriksson och Anette Svensson kom med sin insändare 27 april. Jag stöttar förslaget och känner nu en framtidstro som tidigare saknats i dalen.

När kommunen tidigare la fram ett erbjudande om att köpa Folkets hus fastighetsandel fick medlemmarna via Svågadalsbladet februari 2007 veta:

"Extra! Kommunen är intresserad att ta över hela Svågagården inkl Hudiksvallsbostäder. Tyck till i frågan! Ska Svågagården vara kommunalt ägt i bygden eller ägt i bygden genom Folkets hus? Påverka genom årsmötet. Andelar ger rösträtt. Köps på Svågagården. (Med underskriften) Folkets Hus".

Detta år var vi flera medlemmar som ville att frågan skulle tas upp på just det här sättet via medlemmarna. Men det ville inte styrelsen, trots att de hade skrivit i Svågadalsbladet. Jag har försökt att påverka styrelsen i ett antal år med skrivelser och samtal med ordföranden angående Folkets hus andelsägares/medlemmars inflytande på verksamheten i framtidsfrågor. Jag har fått svaret att jag är ensam om att vara intresserad av ett sådant inflytande och en röstning. Ordförande tillade att om han skulle märka att det var fler som var intresserade skulle styrelsens intresse för att lyfta frågan vakna.

Nu har kommunen ställt frågan igen och fler är intresserade. Folkets hus styrelse måste nu lyfta sig ut ur sina egna tyckanden och börja lyssna på oss andra i bygden för i Svågadalen finns nu olika åsikter. Dags för en röstning. Det handlar om vår gemensamma bygd och det handlar om att känna förtroende för varandra. Svågadalsbor och andra intresserade, glöm inte att alla kan köpa sig en andel för en struntsumma och påverka utvecklingen! Om nu Folkets hus styrelse ger oss det förtroendet i en så viktig framtidsfråga som kan ge Svågadalen möjlighet till utveckling som många av oss i Svågadalen vill ha.

Marianne Hansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons