Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går Björklund på i ullstrumporna

I en fantastisk insändare (23/11) så påstår Tony Björklund att Socialdemokraterna som parti är ett odemokratiskt och slutet parti för att de jobbar efter den representativa demokratins princip.

Annons

Det som han möjligen missat är att den representativa demokratin är den grundläggande principen för demokratin i Sverige och något som partier är överens om, men se detta bekymrar inte Tony Björklund. Han går på i ullstrumporna och anklagar oss för att vara odemokratiska på grund av att vi jobbar efter den modell som utgör grunden i vårt parlamentariska system.

Dessutom tar jag inte att bli anklagad att vara del av en odemokratisk rörelse som socialdemokrat. Jag har sedan tidigt 60-tal demonstrerat och agerat för människors fred, frihet och demokrati. Det har gällt kampen mot apartheid, mot fascisterna i Spanien på 60- och 70-talen, mot militärjuntorna i Grekland, Chile och Argentina, mot Vietnamkriget och kolonialismen i Afrika, mot kommunistiska övergrepp i forna öststater.

Jag har slagits för fackliga rättigheter både lokalt och på nationell nivå och jag tänker inte acceptera att bli kallad odemokratisk av personer som jag aldrig ens sett i närheten av den kampen.

Sven-Åke Thoresen (S)

Iggesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons