Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu firar vi helgerna

Många äro vi som under 2012 läst LjP och kommenterat insändare och artiklar om såväl kommun som landsting.

Annons

Erkänner att jag har varit en flitig skrivare om lite ditt som datt. Vad beträffar kommunsidan har jag hela tiden hållit mig till att den lokala delen av Socialdemokraterna inte erkänt de demokratiska spelreglerna. Har kommunalrådet haft någon egen insändare om hur han vill utveckla kommunen? Naturligtvis inte eftersom han inte sitter på folkets mandat.

Några i gardet har skrivit men då har det visat sig att de överskridit sina befogenheter eller inte kunnat den lagliga delen som styr en verksamhet.

Skrämmande tycker jag.

Ett parti, nämligen Centern, saknar kommunhuset så pass mycket att de lånar ut sig till snart sagt vad som helst. Vad har vi kommuninvånare att förvänta oss, ingenting egentligen för handlingskraften finns inte, så även fortsättningsvis betalar vi arvoden för luft. Kanske lite solkig med tanke på valresultatet 2010.

Beträffande landstinget så har mycket skrivits om bonusar. S och C har infört rekryteringsbonusar för ett och två års spelande i vårdsektorn. Landstinget har medlen men inte förstått att inpendling från Uppsala kan locka läkare. I finalen där vi nu står är mera ett lögntest, Landstingsledningen mot privat vård – vad vi har att förvänta oss. Varför gick det snett?

Till sist, jag är av olika skäl nödgad att anlita landstinget för vård och numera ska man gå direkt till vårdmottagning för inskrivning på en terminal. Efter upprepade försök och kontakt med sjuksköterska kommer svaret "den fungerar inte och det spelar ingen roll, vi kommer ut och ropar upp er". Underligt – landstinget klarar inte ens av att tillhandahålla ett mottagningssystem. Landstingledningen utgör endast en kostnadspost.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons