Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns inga alternativ för S

Örjan Fridner (S) oroas över det ”oklara parlamentariska läget i kommunen” – det kan jag förstå.

Annons

Aldrig tidigare har Socialdemokraterna stött på opposition – aldrig har de behövt stå till svars för sitt agerande och aldrig har de behövt hantera en växlande majoritet. Allt detta skapar naturligtvis, för sossarna, ett okontrollerbart klimat och man blir oerhört stressad.

Mycket beklagligt för det är nu som det politiska klimatet öppnar upp och vi kan se en stor förändring på en alltför långtgående tradition av enkelspårigt och delvis okunnigt styre. Man har alltid lutat sig mot förklaringar som ”att det har vi alltid gjort”, ”det är tradition” och ”att vi har fullt förtroende för förvaltningen”. Ni förstår vilken oerhört givande och rolig spelplan detta har varit för ett fåtal utvalda. I media porträtteras dessa som förtroendevalda – jag vill gärna ändra den benämningen till självutvalda.

Fridner fortsätter i sitt argumenterande att ta in utbildningsnämnden som ett exempel och betonar hur viktigt det är att få till ett fungerande samarbete just där. Detta är oerhört intressant! De senaste månaderna – från utbildningsnämndens arbetsutskott i november där ledamöter fick information om att tjänstemän upplevde ett tuff klimat när man kom till nämnd för att briefa sin verksamhet/arbete – till i dag, har utbildningsnämnden pekats ut och diskuterats som en nämnd i konflikt, en nämnd i förtroendekris och en nämnd som till och med skulle upplösas! En bild som målats upp till en verklighet. En verklighetsbild som faktiskt inte handlar om någonting annat än en ordförandes oförmåga att leda sin nämnd i växlande majoritet.

Att Socialdemokraterna ska gå i opposition ser jag som en självklarhet. Kan inte de utvalda leda i växlande majoritet och se den möjlighet till samverkan över partipolitiska gränser som detta skapar, då finns inget alternativ. Sossarna behöver inte hota med detta – man bör ta det beslutet.

Mia Sparrow (FP), vice ordförande utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons