Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det ordning

Tack Håkan Englund för ditt svar. Vi är nog många som hyser förhoppningar om att det från och med nu, en gång för alltid blir ett slut på svårigheterna att få jobb i Ovanåkers kommun.

Annons

Förhoppningsvis kommer alla lediga tjänster fortsättningsvis att annonseras även externt. Förhoppningsvis så låter man de som är behöriga, välutbildade och erfarna få komma på anställningsintervjuer och även få tjänster.

Till sist har jag en förhoppning om att Ovanåkers kommun slutar att anställa släkt och vänner och låter alla konkurrera om tjänsterna på lika villkor.

Det borde vara en rättighet även för de barn som bor i vår kommun att alltid ha behöriga, välmeriterade lärare. I de fall det finns behöriga lärare att rekrytera så ska naturligtvis dessa få tjänster och även vikariat, framför sökande som får dessa för lång och trogen tjänst. Fram till nu har det ju hänt att de fått det trots att de ej är behöriga.

Att vi fått ett krav på lärarlegitimation kommer säkert att se till att de blir en viss ordning även i denna kommun. Kanske behöver de ledande i kommunen en kurs för att reda ut begreppen. Det vill säga att lärare ska ha korrekt lärarutbildning och de som arbetar med undervisning, förskollärare arbetar på förskolor och fritidspedagoger på fritidshem. Sedan kan förvisso förskollärare och fritidspedagoger arbeta i skolan. Men aldrig ersätta behöriga lärare, vare sig det är vikariat eller fasta tjänster.

Hoppfull

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons