Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir buss inget alternativ

Så har då X-trafik och kommunen presenterat nya sträckor för så kallade stadsbussar i Söderhamn.

Annons

Som boende i Grundvik måste man tyvärr konstatera att den nuvarande situationen att åka kollektivtrafik, som redan nu är långt ifrån bra, föreslås försämras så till den milda grad, att den nästan är att betrakta som omöjlig.

För tillfället tar det cirka sju minuter att gående ta sig till närmaste hållplats som finns i Bromsäng, en sträcka på ungefär 700 meter. Med det förslag som nu finns betyder det en sträcka på nästan två kilometer som det tar minst 20 minuter att promenera.

Jag tycker att som trafikplanerare borde man kunnat ha löst detta på ett mycket bättre sätt än att för ett helt bostadsområde, inom en mycket begränsad yta, med närmare 200 boenden, försvåra möjligheten att åka kollektivtrafik. Om det nu är meningen att människor ska välja buss i stället för bil, men jag tvivlar att det varit meningen.

Om det ska satsas så mycket pengar som den här bussomläggningen kommer att kosta så borde naturligtvis så många som möjligt kunna ta del av det.

På kommunens hemsida kan man bland annat läsa om miljö och att det är en eko-kommun, med sådana här förslag kan jag inte se annat än det är ett steg tillbaka och att skrivningar om miljö bara är en skrivbordsprodukt.

I den mån kollektivtrafiken hittills varit ett alternativ för mig, så kan jag bara konstatera att den, om förslaget realiseras, inte vid något tillfälle kan vara ett alternativ. På 20 minuter som bara promenaden till hållplatsen tar, åker man bil till centrum fram och tillbaka.

Gör om!

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons