Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det upp till bevis

Sveriges lärare har efter hårda förhandlingar fått ett nytt avtal. Men det räcker inte för att mota den nationella lärarkrisen.

Annons

Nästa viktiga steg är de lokala löneöversynerna. Vi förutsätter att Ljusdals, Ovanåkers och Bollnäs kommuner, liksom alla andra kommuner, följer avtalet för 2012 och mer därtill.

För vem ska stå i klassrummet i framtiden och vem ska utveckla barnen i förskolan och i fritidshemmen om inte lärarlönerna höjs rejält under de kommande åren?

Nu har Ljusdals, Ovanåkers och Bollnäs kommunpolitiker drygt två år på sig att visa att de prioriterar lärarna. Nu är det upp till bevis. Lärarförbundet kommer att följa upp, lista och publicera vilka satsningar på lärarna som görs – och vilka som inte görs under 2012, 2013 och framåt. Om kommunerna inte prioriterar lärarna tvekar vi inte att säga upp avtalet i förtid.

Det är dags att säga ja till lärarnas lönekrav. För det handlar inte bara om lärarna. Ett ja till höjda lärarlöner är ett ja till Sveriges elever och Sveriges framtid. Höjda lärarlöner är viktigt för hela samhället.

Christina Höglund, ordförande Lärarförbundet Ljusdal, Monica Hedström, ordförande Lärarförbundet i Ovanåker, Kristin Lisshamre, ordförande Lärarförbundet i Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons