Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noresand – en helhet!

Marie Collin och Mai Soidre skriver med anledning av fritidschefen Pelle Ferms svar till Elisabet Collin och ”Gisela i Nore” i deras insändare om Noresand (
2/9
):

Annons

Ferm svarar att "Kommunens fritidsenhet är medveten om att området vid Norebadet i Ljusdal måste åtgärdas och så ska det bli. Problemet vi har haft i sommar är skadegörelse på badplatser vilket har gjort att inte minst våra ekonomiska resurser har varit för små."

Vi anser att skadegörelse som tyvärr drabbar kommunens badplatser är ett annat problem som inte har med skötseln av Noresand att göra.

Under lång tid och i tidigare insändare har vikten av att ta bort sly, småtallar och annan växande vegetation vid Norebadet påtalats och man har uppmanat fritidsenheten att rensa och röja, men tyvärr utan resultat.

Därför undrar vi varför kommunen överhuvudtaget köpte in marken vid Lill-Nore.? Varför köper man mark om man inte har för avsikt att sköta om den?

Varför anlägger man i stället en ny dyr badplats vid en tidigare förorenad sjö som Kyrksjön, där ändå ingen vill bada? Är inte det ett slöseri med kommunens resurser? Det hade väl varit bättre för alla om kommunen lagt dessa pengar på hela Norebadet, inklusive Lill-Nore?

På Lill-Nores alltmer krympande strand finns varken en soptunna eller någon bänk med bord att sitta vid. Området är ett mycket populär badställe som har många besökare i alla åldrar.

Låt oss värna och bevara denna vackra plats. Se Stor-Nore och Lill-Nore som en helhet där besökare kan bada, vila eller promenera längs hela det unika strandområdet.

Marie Collin

Mai Soidre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons