Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njut av maten

Att passera genom vår vackra kommun dessa fantastiska sommardagar är ljuvligt! Att på nära håll, från vägen mellan Bjuråker och Delsbo, få se nyfödda kalvar vandra omkring i grönskan med sina mammor gör ett centerpartistiskt hjärta ännu grönare än det redan är!

Annons

Fortsätter man riksvägen in mot centralorten Hudiksvall passerar man i Forsa ytterligare betesmarker där kalvar och kor får vandra tillsammans i det gröna gräset.

För oss centerpartister är det självklart att den mat vi äter, skall produceras av bönder som finns lokalt förankrade nära oss som konsumerar varan. Det är också självklart att djuren skall behandlas med största respekt, och då skall självklart kalv och ko få vara tillsammans ute i vår vackra natur.

Sverige är unikt när det handlar om mat och produktion av livsmedel. Vårt klimat med långa sommarkvällar och mycket solljus gör frukt och grönsaker extra smakrika. Vi har unika råvaror som det vilda köttet, skaldjuren, bär och svamp, och vi har många duktiga kockar. Och vi har bönder som producerar mat av världsklass och håller landskapet öppet .

Centerpartiet har under lång tid drivit frågan om ett livskraftigt svenskt jordbruk och aktuella frågor är: att svenskt jordbruk ska fortsätta att ha en hög profil när det gäller livsmedelssäkerhet, miljö och djuromsorg. Dessa värden ska Sverige aktivt driva för ökat genomslag, inom och utanför EU.

Att varje företag inom de gröna näringarna endast ska behöva ha en tillsynsman som blir deras kontaktväg in till myndigheter; det skall vara enkelt att vara bonde. Och sänkt restaurangmoms, så flera har möjlighet att besöka de fantastiska restauranger som finns i vår kommun.

Så när du nästa gång åker omkring i vår vackra kommun, och ser korna och kalvarna; njut av deras glädje och njut av att vi har bönder som tillhandahåller oss råvaror i världsklass.

Bengt Åke Nilsson (C)

ordförande kommunkretsen, Hudiksvall

Jan Erik Jonsson (C)

gruppledare kommunfullmäktige, Hudiksvall

Caroline Schmidt (C)

kommunstyrelsens ordförande, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons