Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nejsägarna stal Medskogsdebatten

Besökte kulturhuset på tisdagskvällen för att lyssna på Medskogsdebatten som tyvärr inte blev en debatt och frågestund som utlovat!

Annons

För det första så klarade inte kvällens talman av att leda densamma, utan lät vissa hålla "föredrag" längre än andra, speciellt de som var emot Medskogsutbyggnad!

För det andra så var det rena personangrepp som användes flitigt som: "Du ska hålla tyst" eller som när en Medskogsanhängare ställde sig upp och pratade blev han ombedd att sätta sig av en motståndare!

För det tredje så bekräftade före detta landstingspolitiker AM Knapp att denna typ av möten besöks oftast av enbart nejsägare, vilket inte gick att missa denna afton! För det fjärde så var medelåldern mycket hög som i sin tur enkelriktade debatten.

Cirka 150 personer närvarade, men 5–7 personer stal hela den planerade föreställningen genom att dra upp alla negativa scenarier som tänkas kan i Medskogsärendet! Vad tyckte andra? Vad tycker de som aldrig besöker denna form av möten? Några föreslog att man skulle ha detta till en valfråga 2014!? Det är naivt att tro att ett parti kan vinna ett val i ett dylikt ärende! Tråkigt dessutom att många inte kan skilja på sak och person! Jag tycker dessutom att denna typ av medborgarmöten är överflödiga på grund av att kommun, entreprenörer, markägare med flera ska kunna sköta dylika beslut utan dylika träffar!

Till sist så bävar jag verkligen över tanken på en dylik handelsetablering på Kajen eftersom det inte skulle bli veklighet på överskådlig tid! Beslutströghet, förnyelserädsla, förändringsrädsla, olika förhalningssätt mellan partier på grund av jantelagar och avundsjuka, och framför allt, svårigheten att titta mer igenom vindrutan än i backspegeln! Det borde tas med någon form av handikapp i debatten eftersom vi lever i en gammal arbetarstad och brukssamhälle som i sin tur har ett konservativt och miljöpåverkat arv att brottas med!

Jag är för Medskogsprojektet och önskat att jag stannat hemma i stället för att enbart se "mörka gardiner" dras ner över vår vackra stad!

Kjell Larsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons