Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnden gjorde fel från början

I sista minuten försöker de, som har vinstintressen att få till ett ja från er i byggnadsnämnden. Och detta så sent att vi inte hinner bemöta det i tidningen.

Annons

Att ge ett moratorium är detsamma som ett ja eftersom det sedan är fritt fram för det, som så många icke vinstintresserade Hudikbor har bestämt sig för att säga nej till.

Allt tyder på en slags panik hos dem, som mindre bryr sig om ett levande centrum, en bra miljö, en solidaritet med dem, som behöver närhet för att kunna sina dagliga behov tillfredsställda, än att några företag, som vi inte behöver eller som kan få plats på annat ställe ska få etablera sig.

Det är synd att allt detta en gång blev en stor fråga bara för att ni i nämnden inte genast beslutade, att den plan, som tagits bara ett år tidigare fick ligga fast.

I världen pågår en rörelse både bland forskare och politiker, som ser att det är närhet, miljövänlighet, uppmuntran till små lokala företag som är framtidens sätt att planera.

Dessutom måste vi alla börja tänka på ett nytt sätt för kommande generationers skull och av omsorg för hela vår överutnyttjade jord.

Köpcentra hör till en förgången tid.

Vi är många, som kommer att fortsätta anstränga oss för att den gällande planen ska vara den, som kommer att bli kvar.

Det är mycket beklagligt, att denna fråga kom upp helt i onödan, men hoppfullt, att så många människor i olika åldrar, med olika partipolitiska uppfattningar och olika åsikter i många andra frågor när det bränner till visar att solidariteten är viktigare ån kortsiktiga vinstintressen.

Jag önskar och hoppas, att ni i nämnden har modet och viljan att hålla fast vid den plan, som har stöd hos era väljare.

Miriam Berjlund

inflyttad för några år sedan, aktiv i miljö- och socialt arbete på olika sätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons