Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket fint att glädjas åt i Söderhamn

/

Jag tänkte skriva några rader om staden Söderhamn. Nu misstänker jag att ni tänker att det ska komma gnäll och klagomål som vanligt, men tji fick ni, jag vet att vi har mycket att glädja oss i vår lilla stad.

Annons

Staden (sommartid) bjuder en smått fantastisk blomsterprakt i våra parker, växter som till största delen är framdrivna här i våra växthus. Vi har en bebyggelse som trots den stora branden 1886 finns bevarad. Senare bebyggelse har väl anpassats till den gamla. Ett strålande exempel är Centrumhuset, ett typiskt 50-talshus.

Det klagas ofta över vårt magra kulturella utbud. Vi har ett mycket välskött bibliotek med en mycket kunnig personal, där vi förutom böcker även kan låna filmer och musik. Musik ja, i vår lilla stad har vi dessutom en egen radio, Söderhamns radio, som sänder alla vardagar från morgon till kväll, på 89,7 FM. Utbudet borde passa de flesta, mycket bra, musik och lokala nyheter.

I tidigare nämnt Centrumhus finns en tidstypisk biograf med en stor och vacker neonskylt utanför. Teatern, från 1880-talet med bevarad inredning, även ridån.

Oscarsborg (som firar 120-årsjubileum) bjuder underhållning och en vidunderlig utsikt. Vi har skärgården med båtturer, stugor på öarna att hyra. Naturen inte att förglömma, den finns inpå knutarna. Mycket mer finns att omtala, men upptäck det själva...

Stefan Brandt

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons