Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP offrar sina ideal

Vid senaste kommunfullmäktige så hade undertecknad en motion uppe för behandling.

Annons

Motionen handlade om att vi i oppositionen tycker att användningen av Kattvikskajen ska avgöras i en folkomröstning. I tjänsteskrivelsen från kommunledningskontoret så uttrycks också från tjänstemännen att det går att folkomrösta om detta då det finns två klara alternativ. Socialdemokraternas och Vänsterns alternativ att bygga äldrebostäder, bostadsrätter, hyresrätter, hotell med mera på Kattvikskajen och den borgerliga kartellens (Miljöpartiet hör dit) förslag om göra evenemangsarena av den av södra Norrlandskustens bästa bostadslägen.

Göte Bohman, Miljöpartiets kommunalråd yrkade avslag på motionen, som också blev fullmäktiges beslut (den borgerliga kartellen där Miljöpartiet ingår och Sverigedemokraterna röstade mot en folkomröstning).

Häpnadsväckande av Miljöpartiet som för något år sedan i grundlagsberedningen på riksplanet slogs för lokala folkomröstningar som ett sätt att stärka demokratin och som också fick igenom att om tio procent av kommuninnevånarna så kräver ska folkomröstning genomföras av fullmäktige.

Göte Bohman och Miljöpartiet i Hudiksvall har inga sådana funderingar, nej här är det framför allt makten som gäller.

De tycker inte att folkviljan är tillräckligt viktig för att få komma till uttryck i en folkomröstning. Å andra sidan så går de ju också med på fria parkeringar i Hudiksvall vilket kommer att öka bilismen i innerstan. De går ju också i fronten för att ett av kommunens mest värdefulla naturområden ska förvandlas till en en kvadratmil stor industripark med 81 vindkraftverk, så det var väl inget annat att vänta än att Miljöpartiet skulle offra sina ideal ännu en gång i Hudiksvalls kommunfullmäktige.

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons