Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP driver aktiv bredbandspolitik

Svar på Anders Åkessons (C) inlägg (23/10):

Annons

Just idén om en bredbandsskatt har diskuterats förr i Miljöpartiet och då bestämt avvisats. Åkesson försöker påstå att vi vill bromsa utbyggnaden av bredband, men tvärtom driver Miljöpartiet en aktiv politik för snabbt bredband i hela landet.

Bland flera andra satsningar har regeringen till exempel i år fattat beslut om ett nytt landsbygdsprogram med 3,25 miljarder kronor till bredbandsutbyggnad fram till år 2020. Vilket är ungefär dubbelt så mycket mer än alliansens politik. Även lokalt här i Söderhamn satsas det på bredbandsutbyggnad i hela kommunen, i gott samförstånd i det samarbete där både MP, S och V ingår.

Miljöpartiet har, liksom andra partier, använt sig av den är typen av arbetsgrupper tidigare. Syftet är att bredda debatten, och som regel har vissa av förslagen blivit partiets politik, medan andra har förkastats.

Centern borde väl ha vett att förstå bättre, har de glömt drevet om månggifte som också var ett av många förslag i en arbetsgrupp. Då förstod de andra partierna att det inte var ett skarpt förslag och kastade inte skit på Centern. Men så höga förväntningar kan man inte ha på Centerpartiet.

Olov Östlund (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons