Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna lyssnar på väljarna!

/
  • 93 procent ville bevara Skvallertorget som det är i dag, skriver Jonas Holm, apropå den undersökning partiet gjorde nyligen.

Under Handelns dagar och Hälsinge marknad genomförde Moderaterna ett par aktuella frågor där invånarna kunde rösta med röda eller gröna lappar, skriver Jonas Holm (M), som tycker att svaren var entydiga.

Annons

Vi koncentrerade oss på ett par högaktuella lokala frågor, nämligen den fria parkeringen med den så kallade P-skivan, samt huruvida Skvallertorget ska bli busstorg eller inte.

Detta gjorde att vi fick mängder av folk som stannade upp, funderade, diskuterade och svarade på våra frågor. Exakt så här ska man agera om man vill kalla sig ett lyssnade parti och ett parti med verklighetsförankring.

Moderaterna lyssnar först, för att sedan bedriva bra politik som är den som innevånarna vill ha.

Hur blev då resultatet av frågorna? Ja, vi fick nästa 900 svar per fråga och resultatet var tydligt. 93 procent ville bevara Skvallertorget som det är i dag, det vill säga inget busstorg. På den andra frågan vi ställde svarade 94 procent att man ville ha kvar nuvarande lösning med P-skivan. Tydliga besked hur väljarna vill ha det.

Nu har vi fått tydliga besked hur vi inom Moderaterna ska driva dessa frågor i styrelser och nämnder. Jag vet naturligtvis att detta inte på något sätt är en vetenskaplig undersökning, men vi ville genomföra den för att få reaktioner oavsett vilket svar man gav. Mer information om undersökningen och dess genomförande finns på vår hemsida.

I framtiden kommer vi att fortsätta med att ställa fler aktuella lokala frågor och få svaren från väljarna. Så jobbar Moderaterna i Glada Hudik, ett lyssnande parti.

Jonas Holm

oppositionsråd, ordförande Moderaterna i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons