Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missriktad feminism?

Socialdemokraterna fortsätter med sitt förakt för halva befolkningen (kvinnorna). Jag trodde i min enfald att Håkan Juholt ville att alla skulle ha möjlighet försörja sig på sitt arbete, men icke.

Annons

Rutavdraget ska bort om S vinner nästa val. Varför? Är det finare att snickra än att städa sågspån? Är det bättre att lägga golv än att torka dem?

Är det för att det ena avdraget (rot) är traditionellt manliga yrken och det andra (rut) är traditionellt kvinnliga yrken?

Ska män kunna starta och utveckla tjänsteföretag i "sina" yrken, men inte kvinnor? Eller är det missriktad feminism man driver fram? Spelar det någon roll vad man jobbar med så länge man kan försörja sig?

Rent fysiskt fixar i alla fall inte jag att byta fönster, men jag kan putsa dem! Av tradition är vissa yrken mer manliga och andra mer kvinnliga. Ska det någonsin ändras är det dags att kvinnoyrken blir sedda som – just det, ett yrke att vara stolt över.

Se det som det är, ett sätt att försörja sig och ha en inkomst. Även män driver städfirmor och liknande, och jag ser rut som ett sätt att höja statusen för traditionella kvinnoyrken.

Undrar hur länge våra folkvalda vill vara på sin arbetsplats utan städare?

Jag tycker att man ska se det positivt att man (kvinna) kan driva ett enmansföretag och ha en försörjning i stället för att vara arbetslös och utföra dessa sysslor gratis hemma.

Vi har i dag många små företag som utför hushållsnära tjänster, Vad händer med dessa om rut försvinner?

Och ur rättvisesynpunkt ska ju även rot bort om rut ska det.

Carina Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons