Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min åsikt står fast

Svar till Evan Berjlund (28/4).

I dagens samhälle blir vi ofta påminda om att vi ska värna miljö och människors leverne, där vi ombeds att nyttja både livrem och hängslen av hänsyn för att höja livskvaliteten hos landets befolkning, men det som händer nu med vargen är inte i närheten av denna ideologi.

Annons

Att jag kallar detta för en stor katastrof är ingen överdrift för det tillåts ske med regeringens goda minne. En utebliven reaktion är inte bara naivt i överkant utan ett naivt tänkande utan motstycke.

Ska folk tillåtas se på när en familjemedlem blir dräpt? Att det sedan finns personer som blandar in tsunamivågor och andra naturkatastrofer som argument för att försvara vargens dråp i Riala är givetvis egentligen bara ett rop på hjälp, att denne inte förstått vad vargen är kapabel till. Det som sker i dessa drabbade länder som du nämner är givetvis en katastrof. Men att tillåta att landets regering eller några få utvalda medvetet skapar katastrofer med vargens härjningar går över åtminstone mitt förstånd.

En liten grupp tvåbenta individer främst på Naturvårdsverket har påtagit sig mandat att friluftsmänniskor får räkna med det som hänt och att det även kommer att hända framdeles. Det som skett i Riala för att uppnå en egen ideologi, vilket definitivt är en katastrof och säkert också straffbart.

Att jag sedan blir upphöjd av dig till journalist nivå får jag väl se som en komplimang, eller en total brist på din förmåga att bedöma människor. Min utbildning inom djur- och naturvärlden har jag erhållit under femtio lärorika år och ser med sorgsna ögon på vad som sker nu.

Ejnert Anderssen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons