Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket fick agera budbärare

Så kom då Socialdemokraterna äntligen till sans efter att SD, Moderaterna och KD tryckt på i asylfrågan, skriver insändaren.

Annons

Spelet bakom kulisserna kommer väl inte fram förrän någon skriver en biografi, men det är inte för svårt att gissa hur det gick till. För att inte Stefan Löfven skulle tappa ansiktet så blev det Migrationsverket som blev budbäraren och fick begära att gränskontroller skulle komma igång.

Tyvärr är det risk att situationen blivit ohanterlig. Hur ska gränspolisen annars dagligen kunna hinna att undersöka 2000 till 4000 individer vid tre fyra infartsställen förutom de nordbor som arbetspendlar, åker på utflykt över sundet, och så vidare? Vilka köer det blir för de asylsökande som samtidigt behöver mat, vård och bajamajor, inte minst. Även Moderaternas förslag att avvisa de som inte har någon id-handling verkar svårt.

Varför skulle Danmark och Tyskland ta tillbaka dem igen? Detta innebär väl samtidigt att vi svenskar samtliga är/blir rasister. Det är ju som SD sagt under månader som nu Löfven agerar och beslutar. När inflödet inte minskar kommer antagligen regeringen i samråd med alliansen besluta om ytterligare åtgärder. Men som man bäddar får man ligga, vad tolv procent tyckte i riksdagsvalet senast var inte tillräckligt, så till vårt välfärdssamhälle måste vi tyvärr säga morsning och goodbye!

Magna cura

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons