Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer acceptans för Sävstaås

Klart vi ska ha en bandyhall i Bollnäs! Bra att Anders Strandberg tar ”bladet från munnen”.

Annons

Att situationen på Sävstaås måste åtgärdas är det ingen med insikt i frågan som kan ha någon avvikande uppfattning om. Och att det hastar och borde ha varit på gång redan tycker säkert de flesta också. Men varför går det då inte framåt..?

Det började med att Hans Ramsin blev ordförande för Svenska Bandyförbundet i samband med en SM-final. Han skapade en ”dröm” om att bandyn skulle bli en OS-gren, och för att det skulle bli verklighet skapades ”Vision om svensk bandy 2017” för att alla elitserielag ska ha tillgång till inomhushall. På årsmötet i år, efter en motion från Tranås BOIS/BK, erinrade Håkan Ramsin om att några formella krav på föreningar att anskaffa eller spela i bandyhallar inte finns.

Detta med ”kravet” att spela i en inomhushall med alla dessa olika ”förslag” har gjort att det i dag faktiskt inte finns någonting att fatta beslut om!

Tragiskt – ja, men om inte politikerna har något konkret att fatta beslut om så kan de naturligtvis inte fatta några beslut!

Konsulternas utredning gav en hel del bra information, men den slog fast att en bandyhall var ”samhällsekonomiskt olönsam”, den sa ingenting om ekonomiskt lönsam. Och med vetskap om hur det ser ut i resten av Arena-Sverige så måste vi, skattebetalarna, vara väldigt försiktiga med de pengar som vi ska satsa i en bandyhall. Den fullständiga rapporten från konsulterna har ännu inte inkommit till Bollnäs kommun och det gör att en hel del material inte finns för analys ännu.

Om BGIF:s styrelse tror på sin verksamhet och sina ambitioner att vara ett topplag i elitserien så är det dags att inse och värdera vilket stöd man har för sina idéer om en bandyhall. Det kommer att vara helt avgörande om det över huvud taget blir någon bandyhall i Bollnäs.

I dag är det inte politikerna som har ”bollen”, utan ett antal andra intressenter som ”lobbar” för sina idéer, så det är omöjligt för Bollnäs kommuns politiker att fatta något beslut!

Och detta vet du, Anders Strandberg!

Varför inte ”ta tag i frågan” på ett mer seriöst sätt, det skulle höja förtroendet hos Bollnäs skattebetalare för BGIF:s önskan om en bandyhall.

En övergripande plan för Sävstaåsområdet med en enklare bandyhall liknande SAPA Arena i Vetlanda (http://www.sapaarena.se/econtent/86/Flygfoton.html) samtidigt som man renoverar ishallen. Det finns så många samordningsfördelar med att ha allt samlat på Sävstaås. Dessutom har ett sådant projekt mycket stor acceptans hos Bollnäs skattebetalare!

Börja jobba nu BGIF!

Kent Westin, BGIF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons