Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men vad vill Centern egentligen?

Anders W Jonsson, Centerns förste vice ordförande säger i en intervju i Oviken, en ort som är starkt hotad av uranbrytning, att han vill förbjuda uranbrytning (Östersunds-Posten 3 januari).

Annons

Miljöpartiet har i många år motionerat i riksdagen om att uranbrytning ska förbjudas men varje gång har centerpartisterna röstat ner motionerna med benäget bistånd från övriga allianspartier.

Årets motion var utformad precis som det beslut Centern tog på sin partistämma i Åre i fjol.

När motionen behandlades i näringsutskottet 24 januari röstade centerledamöterna ner det förslag som var formulerat likadant som Centerns stämmobeslut, nämligen att en utredning görs om hur Sverige kan lagstifta om ett förbud mot uranbrytning.

På de orter som hotas av uranbrytning, Storsjöbygden i Jämtland, Västgötabergen, Ovanåker, Ljusdal och Nianfors i Hälsingland säger centerpartisterna att man vill ha ett förbud mot uranbrytning men i riksdagen röstar deras valda ombud ner alla förslag med just den innebörden.

Samma dag som Centern röstade ner MP:s motion utbrister Anders W Jonsson apropå uranbrytning i Östersundsposten: ”Det ska inte råda något tvivel om var Centerpartiet står”.

Mådä!

Birgitta Ohlsson (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons