Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matstrejk för mänskliga rättigheter

Just nu hungerstrejkar tusentals kurdiska fångar i turkiska fängelser. Dessa människor hungerstrejkar för att få sina grundläggande mänskliga kurdiska rättigheterna. På lördag är de uppe i 60 dagars hungerstrejk.

Annons

Turkiet toppar listan på antalet inspärrade journalister i världen. De ligger nu före länder som Iran och Kina. Världen blundar för Turkiets barbari. Turkiet fängslar allt som har med kurdiska rättigheter att göra. Just nu sitter folkvalda politiker, journalister, fackliga aktivister, människorätts aktivister, barn och civila i turkiska fängelser just för att de är kurder och kräver sina mänskliga rättigheter.

Det lever 20 miljoner kurder i norra Kurdistan (östra Turkiet) och vi har levt där i tusentals år. Kurderna har en egen kultur som särskiljer sig från den turkiska. Kurderna har en egen historia. Kurderna har ett eget språk och kurderna har kapacitet att styra över sina egna öden. Turkiet försöker kväva den kurdiska rösten och offrar människoliv för sitt fortsatta tyranni. Men tyranniet kommer aldrig att vinna. Vi kurder har överlevt tusentals år och kommer att fortsätta så. Vi överger aldrig våra grundläggande rättigheter. Och vi hoppas världssamfundet vaknar och ställer seriösa krav på diktaturstater som Turkiet.

Kurdiska Kulturföreningen i Hudiksvall

Sheran Aljaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons