Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat i skolan för alla

Efter att ha varit bortrest kommer man hem och sätter sig för att läsa gamla HT. Självklart har man missat en hel del, men hur har man kunnat missa att gymnasieskolor kan ta betalt för skolmaten? Jag anser att det är helt absurt!

Annons

Om samtliga gymnasieskolor inom en kommun tar ut avgifter innebär det att föräldrar som kanske har det kärvt till tvingas till att betala denna avgift för att deras barn ska få en fullvärdig utbildning. Alternativet kan i dessa fall bli att den arbetslösa ensamstående mamman inte har råd med denna avgift och avstår. Barnet blir utan en ordentlig lunch och kanske därmed inte får mat alla dagar. Detta blir en ohälsofråga.

Visst kan man tycka att 2 000 kronor om året är en liten summa, men det kan vara 20 procent av en familjs månadsinkomst. Och vad händer när avgiften höjs? För det kommer den garanterat att göra om fler och fler kommuner väljer att ta ut avgifter för skolmaten.

I Sverige ska ingen behöva få en sämre skolgång för att man inte har råd med föda. I vårt land ska det finnas alternativ för alla.

Sofie Asp

MUF Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons