Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt att skylla på kommunen

Läste (20/10) om att Affe Nordh ondgör sig över att kommunen och näringslivet inte tar sitt ansvar för idrotten.

Annons

Var har du varit, Affe Nordh? Ishallar i Hudiksvall och i Lindefallet, konstgräs i Hudiksvall och i Delsbo, tre badhus och ett otal antal vanliga fotbollsplaner och motionsspår. En liten kommun som Hudiksvall har också andra saker att ansvara för. Skola, vård, omsorg är några av dessa. Snöröjning, vägunderhåll, sophantering är några till.

Jag vet att HHC vill ha en hall till och anser att kommunen är njugg som inte ställer sig i givakt och säger ja! Orsaken till det är naturligtvis den driftskostnad som kommunen blir tvungen att hantera oavsett HHC, eller någon annan, i en framtid utnyttjar den eller inte. Det finns ett antal lagar och förordningar om hur medel ska fördelas mellan föreningar bland annat beroende på antalet ungdomar en förening hanterar. Det står HHC fritt att köpa mark och begära bygglov för en egen hall om behovet är så stort även om jag vet att det inte kommer att hända beroende på ekonomin.

Men, en anledning till att "kommunen och näringslivet inte tar sitt ansvar" kan vara att HHC helt enkelt inte har den folkliga förankring som krävs för ett stort engagemang. Jag vet inte. Det är jättebra att Affe vill att HHC ska avancera i systemet, men att skylla kommunen och de lokala företagen för att det inte hänt är lågt.

Kanske är inte intresset för HHC större än 200–300 personer per match i publiken eller så sticker HHC inte ut tillräckligt mycket för att uppmärksammas när det är dags för match. Återigen, jag vet inte. Ni, däremot, borde veta. Vad jag däremot vet är att företag i det ekonomiska läget som råder i dag måste få valuta för de pengar de satsar. Det är tveksamt om HHC kan ge den valutan. Framgång eller inte beror inte på hur mycket pengar kommunen lägger ner på hallar eller bidrag. Framgång byggs med eget engagemang och förmågan att engagera andra i sin sak. Det gör Affe Nordh knappast genom att magsurt skylla andra för HHC:s problem.

Mischief

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons