Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Man tar sig för pannan!”

I Sverige – som internationellt gjort sig känt och respekterat för sitt långvariga och gedigna freds- och nedrustningsarbete – har i dagarna arméchefen gått ut och propagerat för krig och upprustning.

Annons

Man tar sig för pannan! Menar han, för det är en man, att Sverige nu ska överge sin tidigare fredslinje till förmån för en krigslinje?

Eva Moberg, Wilhelm Mobergs dotter, gav år 2000 ut en skrift med titeln "Avskaffa kriget som medel att lösa konflikter. Det skapar bara fler". Jag instämmer helhjärtat! Krig har haft sin tid och vi känner alltför väl till dess förödande effekter och konsekvenser. Framför allt för miljö och civilbefolkning. Det är hög tid att avskaffa kriget. Vår egen svenska fredsängel, Margareta Ingelstam, säger samma sak i sina landsomfattande föredrag och framträdanden.

Låt oss behålla den svenska freds- och nedrustningslinjen. Den är helt i samklang med det hållbara, resurssnåla och fredliga världssamfund vi måste skapa och upprätthålla. Fred och försoning är vägen och målet, inte krig och förstörelse.

Rolf Hansson

Grundvik

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons