Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makt går före ideologi

/

Tyskarna har varit smarta. Först sålde man sin brunkol för att minska sin påverkan på miljön. Man stängde kärnkraften för att spara på miljön, skriver Jörgen Rystedt.

Annons

Man satsar på vindkraft för att spara på miljön. Men man behöver massor av energi. Vindkraften räcker inte till. Alltså köper man sin energi från brunkol och kärnkraft. Det är ju Sverige som hanterar brunkolen och det är Frankrike som hanterar kärnkraften. Tyskland med sin vindkraft har naturligtvis inget ansvar för någon negativ påverkan på miljön.

Sverige skall nu sälja sin brunkol och överlåter åt andra att ta ansvaret. Brunkolspartiet MP håller med om detta och glömmer totalt sitt vallöfte och sin ideologi. Det viktigaste är tydligen att få behålla sin regeringsmakt. Miljöproblemen överlåter man till andra och man kan med rent samvete hävda att Sveriges egen energi tillverkas på ett miljömässigt sätt. Men man vill ändå stänga den svenska kärnkraften och resultatet skulle då bli att Sverige tvingas importera brunkolsenergi från Tyskland och kärnkraftsenergi från andra länder. Tydligen har man lite problem med det logiska tänkandet inom MP.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons