Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M driver kravet om p-skiva

Annons

Det ska bli lättare att parkera i Hudiksvalls centrum. Parkeringsskivan är en finurlig uppfinning som gör att skötsamma bilförare slipper betala. På bara några sekunder markerar man tiden på skivan och sätter den innanför rutan. Men det gäller att inte missa sluttiden, så slarvputtar får betala (i efterskott) för den ökade byråkrati de ställer till med.

Systemet med p-skiva har dock många nackdelar, till exempel minskade intäkter i kommunens kassa. Utredningar och erfarenheter visar också att omsättningen på bilplatser minskar, särskilt besvärande för butikerna, de som avsågs bli gynnade. Därför kan man nu (efter artiklar i HT) dra slutsatsen att nackdelarna överväger.

Miljöpartiet anklagas för att inte ta sitt ansvar mot en ökande bilism och mindre pengar till vård, skola och omsorg. Det är nog inte så, för de verkar ha träffat uppgörelser av större betydelse för naturen.

Det är Moderaterna som drivit frågan och fått alliansen att ge det som ett vallöfte. Moderaterna leder nu tekniska nämnden som ansvarar för genomförandet. Om jag förstår saken rätt är det därför hos nämndens ordförande som makten att ompröva beslutet ligger.

Att ompröva ett beslut som visat sig få övervägande negativa konsekvenser, att erkänna sitt misstag, det fordrar prestigelöshet. Att visa sådant mod skulle vara en verklig förändring av det politiska klimatet i Hudiksvall.

Tony Björklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons