Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på personalen

Svar till Svante Lönnbark (23/6).

Annons

Alla känner igen de ödmjukt välformulerade löften han uttrycker. De har upprepats i åtskilliga insändare och bländar tydligen landstingspolitikerna totalt. Men sanningen och verkligheten visar, att det är bara tomma ord. Han ger med sin insändare en avslöjande illustration till den lömska taktik med fagra utspel som tillämpas.

Kära gävleborgare! Lyssna till verkligheten! Lyssna till personalen!

Bra och likvärdig sjukvård är lovad alla i länet. Det löftet är en stor lögn. Det Gävlebaserade och Gävledominerade diktatoriskt despotiska styret i landstinget torterar systematiskt verksamheterna utanför Gävle. Jag vet inte hur stämningen är där, men i Hälsingland är den uppgivet sorglig, som Ann-Britt Lagerquist initierat omvittnar (18/6). Landstingspolitikerna är också Gävledominerade och alla är uppenbarligen indoktrinerade och manipulerade. Men alla är demokratiskt valda av folket för att demokratiskt verka för folket och efter folkets vilja och förtroende. Det vanstyre, som nedbrytande besvärar verksamheterna, har påtalats så många gånger utan att politikerna rör ett finger. Hur kan ni blunda och slå dövörat till den skriande förtvivlan, som präglar den verklighet ni ansvarar för? Nu måste främst hälsingepolitikerna resa sig och i demokratins namn få med sig alla folkvalda i en aktion för att få bort despotväldet. Ni måste förstå, att ni i hela landet betraktas som förlamade i en hypnotiserad puppa, där ni passivt låter landstingsdirektören och hans chefer bryta ner sjukvården till ett inferno för personalen. Det är stor skam. Den förstärks nu, när ni ger underbetyg till er själva genom att med bonusmiljoner försöka locka personal till denna verksamhet. Var finns förresten dessa miljoner att ta ur alla sparpaket? Spräng puppan och visa egen livskraft och förmåga. Hur ska vi annars kunna ha något som helst förtroende för er?

Jag vill även uppmana till en massiv personalprotest. Ledningens övergrepp har under politikernas tystnad svämmat över alla bräddar och underminerat sig själv. Ett massivt personaluppror, som ryter till i Ann-Britt Lagerquists anda, skulle krossa ledningen och tvinga politikerna att agera så, att alla underbara människovårdare i alla vårdverksamheter får bli respektfullt bemötta och sedda som medarbetare. Då kommer kvalificerat folk hit utan mutor och alla gävleborgare kan för våra skattepengar få den vård vi är värda.

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons