Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade av miljömaffian

Mitt motstånd till vindkraft har tidigare enbart rört ekonomin, har till och med tyckt att ett enstaka vindkraftverk varit vackert. Nu, efter en resa till Ljungskile, blev jag tvungen att se flera på en gång, mellan Säffle, och Vänersborg, och fick en olustkänsla av oanade mått.

Annons

Inte nog med att det var fult, det är trafikfarligt med alla snurror i luften på så nära håll, det blev en sorts stroboskopverkan man inte kunde undvika. Ska det nu byggas vindsnurror varför inte bygga dem där elen behövs. I Norrland finns redan vattenkraft, och i Norrland är det ofta mycket kallt, och är det kallt blåser det inte.

När det gäller ekonomi så är flera vindkraftparker konkurshotade på grund av dålig lönsamhet. Att bygga och driva vindkraftverk med statliga subventioner innebär att vi via skattsedeln får betala för strömmen, vare sig vi använder den eller inte.

Personligen tycker jag det räcker med de skatter som påförs elräkningen, där betalar jag energiskatt, och på denna energiskatt läggs moms, skatt på skatt så att säga.

Många i glesbygd har fått för sig att vindkraftverk ska generera pengar till småbyar, och framför allt arbetstillfällen. Min övertygelse är att så inte blir fallet.

Om vindkraft hade haft lönsamhet utan subventioner skulle jag stödja den, som det nu är kommer vi i framtiden att märka att vi blivit grundlurade av miljömaffian.

Svante

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons