Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönen inte avgörande

Fram till 2014 kommer det att behövas 35 nya lärare i Nordanstigs kommun, men med tanke på det dåliga – för att inte rent ut sagt säga som den krassa verkligheten nu är obefintliga – intresset, kan detta bli svårt att uppfylla eftersom ingen student (från kommunen) sökt lärarutbildningen.

Annons

Om detta stod att läsa i HT (28/6) och Lärarförbundets ordförande tillsammans med ett 30-tal kolleger inom just skolans värld menade på att det är den låga lönen som avskräckande faktor.

Jag tror att det handlar om betydligt fler beståndsdelar än så, för brinner man verkligen för ett yrke, så utbildar man sig förhoppningsvis till det, oavsett siffrorna som kommer att stå på ett papper i slutet av månaden.

Vad gäller Nordanstigs kommun, så har ju just skolfrågan varit rätt tvekande och velande senaste tiden (exempel; Backens skola i Harmånger) vilket gjort att en av grundstenarna för både elever och lärare står och vajar – tryggheten. Tryggheten i att våga satsa på ett yrke, tror jag är viktig del. Och den delen lever ju inte kommunen direkt upp till. Kan man inte ge någon garanti, så är det nog få som vågar riskera något också, och stå utan arbete, men med höga studieskulder.

Maria Sågå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons