Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal blir det vi gör det till

Med anledning av de funderingar och den oro vi mött under den senaste tiden känns det befogat att lyfta fram vikten av att vi – du och jag – själva kan påverka den service och handelsutbud vi har och önskar.

Annons

Om vi inte väljer att handla i Ljusdal så kan vi inte heller kräva att det utbudet ska finnas här.

Genom att vi väljer var vi handlar påverkar vi också hur vårt lokala utbud ser ut.

När det gäller sällanköpsvaror (ej livsmedel) så spenderar vi i Ljusdal cirka 30 procent utanför kommunen, detta sker vanligtvis att vi åker i väg utanför kommen eller handlar på internet. Detta motsvarar cirka 130 miljoner kronor, vilket skulle kunna innebära både nya butiker och fler arbetstillfällen i Ljusdal, då man i genomsnitt kan säga att varje anställd motsvarar cirka två miljoner.

Vi uppfattar att det hos vissa finns en attityd att allting är dyrare på en liten ort eller att mindre butiker inte kan erbjuda samma som de stora kedjorna. Om du själv går ut och jämför priser och varor så kommer du att upptäcka att utbudet på vår lokala marknad står sig i konkurrensen, särskilt med tanke på vår service och närhet. Det är viktigt att man fattar besluten var man handlar utifrån hur det är och inte vad man tror.

Fundera på vad service och närhet betyder för dig och vad det är värt. Det du och jag kommer fram till på de här frågorna påverkar hur handeln och servicen kommer att se ut lokalt i framtiden. Ljusdal blir det du och jag gör det till!

Carina Andersson, Svensk Handel Ljusdal

Tomas Wickman, Ljusdal i Centrum

Katarina Svender, Företagarna

Evelina Envall, Centrumledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons