Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LjP måste välja bevakning

Varje sommar i 21 år har Ramsjö SK arrangerat Cabarécupen i fotboll.

Annons

Intresset för cupen är fortfarande efter alla år mycket stort och det lockar massor av folk till Thurevallen, 300 spelare plus minst lika mycket publik.

Vi har nu gjort bokslut för 2011 års upplaga och vi känner oss mycket nöjda med arrangemanget. Men det som dock gör oss oerhört besvikna, ja, rent ut sagt förbannade, är att vår lokaltidning Ljusdals-Posten inte anser att cupen är värd någon som helst uppmärksamhet. När folk öppnade måndagens tidning fanns inte en enda rad eller bild från vårt arrangemang. Hur kan detta vara möjligt?

Mot slutet av cupdagen i lördags ringde LjP-reportern upp oss och undrar om vi hade tillgång till en kamera så vi kunde vara honom behjälplig med en bild. Just då hade vi som allra mest att göra och reportern fick då beskedet att vi helt enkelt inte hade tid att ordna med det han önskade. Reportern sade då att det inte var så mycket att göra åt och avslutade samtalet. Sedan hörde vi inget mer efter det.

Visst, vi hade kunnat hjälpa till med en bild, men som nämnts så var vi väldigt tidspressade just då och vår prioritet var att ro cupen i hamn, det är det ansvar vi har, inget annat. Samtidigt kan man ju undra om det är rätt att reportern överlämnar ansvaret helt till oss för att något från cupen över huvud taget skulle komma med i tidningen. Men ska man tolka resultatet så var det tydligen helt upp till oss. Ett mycket märkligt arbetssätt från LjP:s sida.

Vi kan förstå att LjP valde att lägga fokus på ”kändismatchen” i Färila, ett sådant evenemang ska självklart bevakas. Men samtidigt tycker vi att det borde ha gått att få med något även från vårt arrangemang. Cupen pågick från klockan 8 på morgonen fram till 18.30. Någon gång under de timmarna borde reportern haft möjlighet att åka upp och ta lite bilder och prata med folk. Men det var bevisligen viktigare att ägna hela arbetsdagen åt att jaga kändisar och visa upp dem än att ge lokala förmågor en plats i spalterna, det är i alla fall så vi tolkar det hela.

Det här är inte första gången vi blir sidsteppade, men tidigare har det trots allt funnits med bild och text från cupen, att som nu helt strunta i den har aldrig hänt förut. Det är rent skamligt hur LjP behandlar oss och vi som arrangör känner oss enormt besvikna på LjP:s agerande. Nu är skadan så att säga redan skedd, och det går naturligtvis inte att ändra på det. Men ansvariga på sportavdelningen borde ta sig en ordentlig funderare över sitt agerande och en stunds självrannsakan är sannerligen på sin plats.

Ramsjö SK

Anders Hermansson, ordförande

Stig Trolin, styrelseledamot

Kay Hansen, styrelseledamot

Stig Wiklund, styrelseledamot

Kent Stockzell, styrelseledamot

Anneli Hjert, styrelseledamot

Ove Hansen, cuporganisationen

I dag på morgonen såg jag framemot att läsa i Ljusdals-Posten om helgens stora event i Ramsjö. Hundratals människor i alla åldrar samlades på lördagen till den årligen återkommande fotbollscupen på Thurevallen i Ramsjö. Över 30 lag spelade om äran och förstapriset i Cabarécupen.

Inte ett ord om denna tillställning som hade så många deltagare från olika håll i Sverige och andra länder. Inte en bild eller ens ett nämnande om detta event. Vad betyder det här? Har ni glömt Ramsjö?

Kanske ingen idé att vi i Ramsjö prenumererar på en tidning som inte täcker våra intressen? Ramsjöveckan inleddes med arrangemanget i lördags och det kommer att hända mycket här omkring i dagarna. Nu vill jag se att Ljp är intresserad och skriver om oss.

Gunilla Thor

Ramsjö bo och är stolt över det

LjP svarar: Hej alla i Ramsjö SK, och tack för ert brev. Att skriva sport i en lokaltidning är det roligaste, finaste arbete vi vet och att kommunicera med läsare, mottagarna, är det vi värdesätter kanske högst – oavsett om vi får beröm eller kritik. All diskussion är bra diskussion som utvecklar.

När det gäller lördagens nyhetsvärdering håller vi förstås med er. Cabarécupen är en tradition som bör ha sin plats i tidning. Därför är det viktigt att redovisa helheten.

Numera – så såg det inte ut när ni startade cupen för 21 år sedan – finns det en enda person på sporten på lördagar. En enda reporter som arbetar för de fyra sidor som blir måndagens läsning.

Varje gång evenemang krockar – det vill säga av arrangörerna har lagts samtidigt – måste därför denne ende reporter göra ett val. Den här gången blev nyhetsvärderingen så att när tv-laget för första gången någonsin valde att spela en match norr om Stockholm, och dessutom denna unika gång valde att göra det just i Ljusdal, blev valet för oss att bevaka detta med vår ende reporter. Vi tycker ju som ni att båda evenemangen är värda uppmärksamhet i text. Men det går bara att vara på ett ställe när två arrangörer väljer att lägga sina evenemang samtidigt.

Eftersom sporten inte heller har en fotograf på lördagar – den som bevakade tv-lagets match var extrainkallad – tvingas vi ibland på lördagar att lösa bevakning av evenemang som krockar på andra sätt. En lösning är att vi får hjälp med bild och sedan kan göra intervjuer efteråt för att återge det hela. Vi försökte det. Tyvärr, som ni meddelade, gick det inte att lösa. Alla evenemang kan inte bevakas live eftersom de inträffar samtidigt – men vi försöker då så gott vi kan skriva med lite hjälp av arrangör, tränare etcetera.

LjP-sporten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons